¡Bienvenido! in Almería

Hiya, hier ben ik weer met mijn update over de laatste 2 weken, too late… Misschien raak ik al gewend aan het spaanse “mañana mañana” gevoel. Ik hoop dat ik het een beetje kan fixen. Mijn eerste tijd was… laten we zeggen chaotisch, maar fantastisch. Twee weken zijn voorbij, maar het voelt al als maanden omdat er zoveel gebeurd is. Laten we het hebben over de uni, de introductieweken en de eerste dingen die ik heb gezien van de Spaanse cultuur.

De uni ligt naast de zee en de campus bestaat uit veel gebouwen op 1 terrein. Het is niet een enorm mooie campus, en ik vind het soms wat onoverzichtelijk om mijn weg te vinden, maar dat wordt al steeds beter. Ik ga met de bus naar de uni in 15 minuten en ik heb een maandelijkse buskaart gekocht voor 27 euro voor studenten waarmee ik de hele week door Almería kan reizen. Sommige studenten gaan met de fiets en als je fietsen leuk vindt is het echt een enorm mooie rit langs de zee. Hetgene dat me vooral bezig hield was het regelen van mijn rooster, maar dat is gelukkig goed gekomen. Veel vakken overlappen omdat we als Erasmus studenten kunnen kiezen uit 1e, 2e en 3e jaars vakken tegelijk. Op dit moment overlapt er maar 1 vak voor 2 uur maar ik ben het aan het fixen. 3 van mijn dagen starten om 9:00 uur en twee om 11:00 uur, 3 dagen ben ik klaar om 15:00 uur en 2 dagen om 13:00 uur. Sommige vrienden hebben avond vakken, maar ik gelukkig niet. Best korte dagen, maar ik denk dat ik nog wel veel zelfstudie moet doen. Een ander ding is dat ik aansluitende colleges heb de hele dag zonder ook maar een pauze. Een ander ding is dat ik 5 vakken volg tot mei en dan 5 examens heb, terwijl ik in Wageningen periodes had met afsluitende tentamens. Dat is denk ik ook een reden dat mijn rooster minder vol is.

In het museum van Almería

De eerste twee weken hield de ESN sectie (een soort van studentenorganisatie, die feestjes, en culturele activiteiten organiseert) welkomst weken gevuld met veel feestjes, cultuur snuiven, geschiedenis van de stad en het Spaanse eten. Het is erg makkelijk om vrienden te maken, omdat iedereen elkaar verwelkomt en elkaar groet met twee kussen op de wang. De activiteiten waren rondom de eerste weken van colleges en werkgroepen gepland en soms zelfs tijdens colleges, maar ze doen niet moeilijk als je een klas mist, ondanks dat het zelfs telt voor je cijfer. Spanje staat bekend om het verlate leefritme, en de feestjes starten hier dan ook laat, misschien zelfs later dan in Wageningen (waar ik in Nederland studeer), maar daar raak ik waarschijnlijk wel aangewend. ESN organiseert ook ieder weekend trips in en rondom Spanje en de reis naar Marokko wil ik zeker niet missen.

Lunch op de uni voor maar 5 euro

De paar cultuurverschillen die ik tot nu toe ontdekt heb zijn inderdaad de verschillende eettijden en gebruiken, twee kussen op de wang en hun relaxedheid omtrent educatie. Omdat ik in een studentenhuis woon, kan ik niet zoveel zeggen over ontbijt omdat dat nog steeds mijn eigen verantwoordelijkheid is, maar ik kan wel wat zeggen over lunch en avondeten. Lunch hier is de hoofdmaaltijd en bestaat uit een warme maaltijd, dit meestal rond de tijd van de siësta. Omdat ik korte dagen maak op de uni valt de siësta me nog niet enorm op. Avondeten hier is vaak wat tapas en drinken, dus weinig echt warm eten meer. Ik ben er redelijk snel gewend aangeraakt, maar sommige Nederlanders zouden enorm hongerig zijn om 18:00 uur. De twee kussen op de wang is ook iets waar ik aan moest wennen, hier geven jongens en meiden aan meiden twee kussen op de wang en jongens groeten andere jongens met een bro-hug/high five. Ze lachen altijd dat we in Nederland natuurlijk 3 kussen geven, maar voor wat ik weet is dat alleen met volwassenen op verjaardagsfeestjes en met nieuw jaar. Vaak knuffelen we alleen met onze vrienden. Maar ook hier wende ik best snel aan en het is een vriendelijke manier van elkaar groeten. Het laatste ding is dat de persoonlijkheid van de mensen erg relaxed is, bijvoorbeeld wanneer een beamer niet werkt, cancelen ze gewoon een klas en de docenten zijn erg ontspannen.

Een echte Spaanse tortilla, gerecht van ei en aardappel

Dit was het wel voor nu, als je vragen hebt of opmerkingen laat het weten dan probeer ik een antwoord te vinden voor de volgende keer!

Muchos besos,

Milou

You may also like

1 reactie

  1. Leuke blogpost Milou! En de uni naast de zee, wat een luxe! Een dag van aaneengesloten colleges lijkt me behoorlijk intens, maar wel fijn dat je gelukkig niet extreem lange dagen hebt. Het eten ziet er trouwens goed uit, alleen zou ik wel moeite hebben met de tijden haha! Geniet van je tijd daar! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 + zes =