Blogtour – de wereld van Wollebrandt

Ik werd benaderd door uitgeverij Brandt of ik mee wilde doen aan een blogtour, leuk. Het gaat om een serie ‘De sterren van morgen’, vier auteurs schreven samen over een school vanuit vier verschillende karakters. Ik vond het erg bijzonder gedaan en ben erg benieuwd naar de andere verhalen. Lees je mee hoe Wollebrandt naar de wereld kijkt?

Titel: De wereld van Wollebrandt
Auteur: Nicolien Mizee
Uitgever: Uitgeverij Brandt
Pagina’s: 126
Waardering: 7,5/10

Op een gure januaridag komen vier Nederlandse jongeren aan op Mortimer Mansion, een kostschool voor bijzonder onderwijs in Cornwall. In dit typisch Britse kasteel met zijn wonderlijke esoterische staf en zijn ruige omgeving belanden ze in de brugklas. Ze beleven van alles wat je kunt verwachten van pubers die bij hun ouders weg zijn… en nog veel meer. Op deze unieke school wordt de ochtend gegroet, voor het eten gedankt en het leven gevierd – zij het lang niet altijd helemaal op de manier die ouders en docenten voor ogen stond!

Ieder van de vier hoofdpersonen beleeft zijn eigen avontuur, en worstelt met zijn eigen probleem. Maar tegelijk zijn de vier boeken onderling sterk verstrengeld. Ze zijn los van elkaar te lezen, maar vormen samen op unieke wijze een kwaliteitssoap.

In deze grappige en spannende boeken schiepen vier fantasierijke auteurs samen een hoogsteigen maar realistische wereld. Lees hier over de andere delen: Het vuur van Louise, De tranen van Saar en De honger van Max. 

Ik heb natuurlijk de posts van de anderen gelezen, en ik vind het zo bijzonder dat ieder personage zijn eigen verhaal heeft, en natuurlijk zijn eigen kijk op de dingen. Ik ben dan ook erg benieuwd naar de andere drie boeken.

Lees wat ik van de anderen vond door de ogen van Wollebrandt.

Max… een beetje een dikke pestkop, flirt met de zus van Wollebrandt. Ze roken samen. Soms is hij wel okay.

Saar… Komt bijna niet voor in Wollebrandts wereld. Soms wordt ze even genoemd, als te dun, of ze heeft honger.

Louise… die eigenlijk Wendelmoed heet. De zus van Wollebrandt, die hem eigenlijk in de steek laat om maar populair te zijn, maar aan het einde komt alles weer goed.

En natuurlijk Wollebrandt. Een beetje een suffige jongen, dol op fossielen. Denkt teveel na over anderen, waardoor hij wat sociale fouten maakt. Heeft niet door wat voor impact hij kan hebben.

Ik vond het eigenlijk best wel leuke boeken. Ik ben zo benieuwd geworden naar de andere drie boeken, omdat ik wil weten hoe zij Wollebrandt zien. Het mogen dan wel kinderboeken zijn, maar ik zou ze aanraden.

Hebben jullie deze boeken al gelezen?

En kijken jullie op

Coffeendcookie.wordpress.com voor de recensie over Louise
Rachelleest.nl voor de recensie over Saar
en nerdpraat.wordpress.com voor de recensie over Max

Liefs Milou

You may also like

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf − 9 =