Boekpresentatie “Het tweede boek van Tess” – Miriam Bruijstens

met MiriamDonderdag was ik in Amersfoort bij de boekpresentatie van het tweede boek van Tess geschreven door Miriam Bruijstens. Het boek van Tess en het tweede boek van Tess zijn mijn nieuwe lievelingsboeken, ik vind de boeken ZÓ mooi. Mijn vriendin die meeging heeft de boeken ook supersnel uitgelezen en samen gingen we dus naar de boekpresentatie en de gedichtenworkshop in boekhandel Speelboek. Het was een erg leuke middag/avond geworden. Lees verder voor het hele verslag.

Met een smoothie gemaakt van bieten, banaan en appel in mijn hand liep ik naar het station (het is een rare, maar best lekkere combinatie). Samen met mijn vriendin ging ik met de trein vanuit Deventer naar Amersfoort. Gelukkig heb ik een gratis OV, want die 37 minuten in de trein kosten op en neer al 20 euro… Toen we in Amersfoort waren gingen we eerst even langs boekhandel Veenendaal, waar ik zaterdag ook ben geweest, maar daar komt morgen een verslagje over. Daarna liepen we naar boekhandel Speelboek, waarvan ik dit keer gelukkig wel de weg wist.

Toen we binnenkwamen zat bijna iedereen er al, Lieke van Makeitpersonal en Ellis van Cinderellis zag ik voor het eerst een keer in het echt. De presentatie begon met Katja van Thatblondewoman, de buddy van Miriam, die vertelde hoe ze de boeken ontdekt had en waarom ze ze zo mooi vond. Daarna mochten we vragen stellen aan Miriam over van alles. Over de mooie gedichten in de boeken, over haar manier van schrijven, over de boeken en de personages en nog veel meer. Miriam vertelde bijvoorbeeld dat ze boeken in haar hoofd schrijft en dat het boek in haar hoofd al af is, terwijl er nog niets op papier staat. Ook vertelde ze dat ze bij het eerste boek eerst allemaal fragmenten schreef en het tweede boek chronologischer schreef. Na alle vragen heb ik mijn boeken laten signeren en begon de workshop.de boeken van Tess - Miriam Bruijstens

De workshop gedichten schrijven begon met Miriam die vertelde over de verschillende soorten dichtvormen en die wat gedichten voorlas. Daarna mochten we zelf aan de slag met mooi papier en kalligrafeerstiften (die ik na deze avond ook gekocht heb). Wat ik zelf altijd moeilijk vind aan gedichten schrijven is of datgene wat je schrijft wel goed is. We kregen uiteindelijk ook nog een supermooie fles om het gedicht in te doen, en die mocht mee naar huis.

Mijn gedicht (ik moet maar geen dichter worden ofzo):

zes en twintig steeds opnieuw
vormen, woorden, zinnen
schrijf ze op
spreek ze uit
maar ik
mijn gedachten
veel
hou me stil

Uiteindelijk las Miriam nog een fragment uit het tweede boek van Tess en toen zat de avond er al weer op. Gelukkig vertelde Miriam dat ze bezig was met het schrijven van een derde boek over Tess en een verhaal over Lucas. Ik ben nu al benieuwd.

Kennen jullie deze prachtige boeken al?

Liefs Milou

 

You may also like

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × vier =