Highlights in Almería

Heyaaa, weer een nieuwe post. Dit keer over een aantal mooie plaatsen die ik bezocht heb in en rondom Almería, het flash bezoek van mijn ouders en zusje en het natuurpark Cabo de Gata-Níjar.

Los Refugios de La Guerra Civil Almería

Om eerlijk te zijn had ik me weinig verdiept in Spanje of Almería, omdat ik graag alles op me af wilde laten komen. Ik ben eerder 4 dagen in Barcelona geweest (vooral voor het strand, de tapas en om te shoppen) en op de Canarische eilanden, dus ik zoek nu ook alles op op Wikipedia. Tijdens de introductieweek was er een activiteit om naar de ‘war shelters’ te gaan en ik dacht waarom ook niet. Blijkbaar was er een enorme burgeroorlog gaande in Spanje van 1936 tot 1939, en omdat er veel met bommen gegooid werd, werden de tunnels gegraven voor veiligheid. De tunnels zijn meer dan 4.5 kilometer lang en toen ik er liep was het echt bijzonder hoe ze deze lange tunnels onder de stad gegraven hebben. Aan het einde zou het licht uitgaan en het alarm afgaan om het echte gevoel te geven, jammer of gelukkig was er iets mis met het systeem en ging het alarm niet af. Dit vond ik niet heel erg, want de tunnels gaven me een beetje een claustrofobisch gevoel.

Alcazaba of Almería

Ook hier moet ik weer informatie van Wikipedia halen, maar het is een fort. Het is echt fantastisch groot en je hebt supermooi uitzicht vanaf de Alcazaba. De start van de bouw was in 955 en is gebouwd door Arabieren. Maar geniet vooral van de foto’s.

Museum van Almería

Dit museum heeft de meeste archeologische vondsten van hier. Het was wel tof om te zien, en als je geïnteresseerd bent in geschiedenis en archeologie is dit een super toffe plek. Echter word ik na teveel ‘stenen’ gezien te hebben een beetje verveeld. Gelukkig is dit museum gratis te bezoeken en kan je zo vaak gaan als je wil.

 

 

Het bezoek van mijn ouders en zusje

Omdat mijn zusje voorjaarsvakantie had, besloten mijn ouders een weekje vakantie te boeken naar Spanje om te zien waar ik momenteel uithang. Het was bijzonder om ze na twee weken te zien, en raar om ze rond te leiden in een stad waar ik me al ontzettend thuis voel. We gingen samen shoppen, gezellig eten en naar Cabo de Gata-Níjar Natural Park. Omdat ik overdag op de uni zat, hebben ze zelf ook vooral genoten van de stad.

Cabo de Gata-Níjar Natural Park

Het waait hier enorm!

Dit is een enorm mooi natuurpark en de rit erheen was nog best wel eng langs diepe afgronden, maar het uitzicht is werkelijk prachtig. Ik begin steeds beter te beseffen dat ik echt een natuurmeisje ben en toch minder hou van de stad. Hier in het zuiden is de enige plek in Europa met een woestijnklimaat en ik hou ervan omdat ik bijna elke dag in jurkjes, shorts en korte mouwen loop in de zon en ik ben zelfs al verkleurd.

Mocht je denken, hé ik heb een weekend vrij, met Ryanair, Easyjet of Transavia ben je ontzettend makkelijk in Spanje om ook te kunnen genieten van deze pareltjes op aarde.

Liefs Milou

You may also like

2 reacties

  1. Als ik dit zo lees vindt ik het extra jammer dat het niet gelukt is om naar Almeria te gaan toen we een roadtrip door Andalusië maakte. Denk dat ik toch nog maar een keertje terug moet 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien + zeventien =