Boekrecensie: Hungry Readers bespreken ‘Bunkerdagboek’ – Kevin Brooks

Ik had famous Boekhandel Stevens al een lange tijd geleden een bezoekje beloofd. Ik woon zelf in Deventer, dus Hoofddorp is niet bepaald om de hoek. Vrijdag 12 februari was de Hungry Readers leesclub en ik ken een aantal mensen die er heengaan, dus ik combineerde dat en ging op pad naar Hoofddorp. De boekhandel is supergezellig en ziet er leuk uit, ook hebben ze erg veel Young Adult boeken en ook veel Engelse Young Adults, zeker een bezoekje waard! Maar nu ga ik het hebben over het boek dat we besproken hadden, ‘Bunkerdagboek’ van Kevin Brooks. Wat een bijzonder boek is dat… op een positieve manier trouwens.bunkerdagboek

Titel: Bunkerdagboek
Auteur: Kevin Brooks
Uitgever: De harmonie
Pagina’s: 256
Waardering: 4/10 & 8/10 (Tegelijkertijd, zie mening)

‘Ik snap niet dat ik erin ben getrapt. Toen ik vanmorgen wakker werd was het nog donker. Zo gauw ik mijn ogen opendeed wist ik waar ik was. Een rechthoekig, helemaal witgeschilderd betonnen gebouw met een laag plafond. Aan de grote gang liggen zes kleine kamers. Er zijn geen deuren. Geen ramen. Erin of eruit kan alleen met de lift.

Wat gaat hij met me doen? Wat moet ik doen? Als ik het goed heb komt de lift over vijf minuten naar beneden. Hij kwam ook. Alleen was hij deze keer niet leeg.’
Bunkerdagboek is een bloedstollend verhaal over wat er gebeurt als je ergste nachtmerrie uitkomt – en als dat gebeurt, hoe overleef je dat?  Bekijk op bol.com

Eerst dacht ik dat het boek ging over de oorlog, maar dat was niet het geval. Het verhaal gaat over de jongen ‘Linus’ die in een ondergrondse bunker gestopt wordt en door middel van zijn dagboek kom je erachter wat hij daarvan vindt en wat er allemaal gebeurt.

Ik ga zelf niet meer vertellen, want anders ga ik spoilen, en ik denk dat je dit boek met zo min mogelijk voorkennis moet lezen. (Dit zeg ik niet om lui te doen ofzoiets).

Het was een erg bijzonder boek, erg mooi en indrukwekkend, maar er gebeurde gewoon weinig. Toch denk ik niet dat ik het verhaal anders had op willen schrijven, want dan was het dit boek niet meer. Om die reden geef ik het boek tegelijkertijd een 4 en een 8. Toch raad ik het iedereen aan, om er zelf een mening over te krijgen.

Hebben jullie dit boek al gelezen en wat vonden jullie ervan?

Liefs Milou

Ps: Kom een keer naar de Hungry Readers leesclub in Hoofddorp, het is op een vrijdagavond en de entree kost 5 euro. Het is supergezellig en leuk om met zijn allen te praten over een boek en over alle andere dingen die ‘booklovers’ bezig houden.

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf − negen =