Ik heb Veronica Roth ontmoet!!!

Dit is mijn allereerste post op deze blog en ik ga het hebben over het Best of YA-event! Het is een jaarlijks evenement georganiseerd door Best of YA en dit keer was Veronica Roth van de Divergent trilogie te gast! WOW, Veronica is super bekend door haar serie en haar boeken zijn ook nog eens verfilmd! Dit is mijn verslag van de hele dag!

Ik heb sinds ik de kaartjes gekocht heb, uitgekeken naar het event. Gister was het eindelijk de dag! Het event werd gehouden in een bioscoop in Tilburg en startte om 10 uur. Tilburg is 2 uur met de trein voor mij, dus het was vroeg op staan, want 7.44 vertrok de trein. Ik en een vriendin van mij Esmée reisden samen en via mijn tablet hebben we Divergent de film gekeken. Toen we eindelijk in Tilburg waren en op wilden staan, begonnen we per ongeluk te praten in de stiltecoupé waar we zaten en de conducteur die net binnenliep om kaartjes te controleren werd best wel boos op ons en zei nog ‘oh lopen ze ook nog weg’ ‘ja we moesten eruit en we waren de hele treinreis al stil’ awkward. Zelfs een man die ook uitstapte, zei nog dat hij geen last van ons had. Op het station stond een andere vriendin van ons, Jawayriya, te wachten. Een eng alarm klonk door de stationhal en overal stond ‘verlaat het station direct’ gelukkig was er uiteindelijk niets aan de hand. Alleen de busreis zat nog tussen ons en de ontmoeting van Veronica in!

We liepen de bios binnen en werden naar een zaal gestuurd met een superleuke goodiebag op iedere stoel, een zwart linnen tasje met de quote ‘Break the boundaries of your world’, een poster van Allegiant, een boekenlegger van ‘De elite’, een leuke ‘booklover’ button en het boek ‘The endgame’ van James Frey. We gingen met zijn allen Insurgent de film kijken (#confessiontime het was de eerste keer dat ik de film gezien heb, ik wilde hem niet zien in de bios i.v.m. 3D en later be12279074_545617982263331_1724974189551982185_n (1)n ik er nooit meer aan toegekomen). De film was echt superleuk! Na de film was er een korte pauze, waarin ik en Jawayriya nachos gingen kopen en daarna begon het podiumprogramma met Bart Boonstra (presentator) en de schrijver Buddy Tegenbosch, ik vond het een leuk interview, maar er waren wel een paar kleine nadelen aan zijn bezoek, iedereen kwam natuurlijk vooral voor Veronica en dat lijkt me niet leuk voor zo’n schrijver.

Na het interview kwam Veronica Roth, ze is echt grappig en een beetje awkward en ik vind het altijd superleuk om de persoon achter het boek te leren kennen. Ze zei ook nog het Nederlandse zinnetje ‘hoe gaat het’ wat ze geoefend had. P1010728Daarna werden er nog vragen gesteld aan haar door mensen uit het pubiek en was er nog een paneldiscussie met Buddy, Veronica, Maria Postema (vertaalster) en Emmy (bekende blogger). Superleuk om alle discussies te volgen en al die verschillende meningen te horen.

Toen was het tijd voor de handtekeningen (ik heb speciaal een boek van haar gekocht, want ik heb haar boeken niet. #shameonme. Ik vind ze wel supergaaf en wil ze zeker nog gaan kopen), een foto met Veronica en tempory tattoos met zwarte schmink en een soort lak zodat het langer blijft zitten. Ook heb ik Katja (Thatblondewoman) en Joost (Nerdygeekyfanboy) nog heel eventjes gesproken.

Daarna zat het event er al weer op. De bus was te laat waardoor we de aansluitende trein misten, maar het was een superleuke dag met als afsluiting thuis gourmetten en Sinterklaas vieren!

Liefs Milou

You may also like

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien + een =