Minimalisme game – MonthlyChallenge

Spullen. Veel mensen zijn er dol op. Collecties boeken, honderden cd’s of een uitpuilende kledingkast. Steeds vaker kijk ik er van op hoeveel spullen ik wel niet verzameld heb en moet je je voorstellen. Ik ben pas twintig. Van veel van die spullen word ik helemaal niet gelukkiger, maar juist onrustiger. Daarom wil ik opruimen. Om me te helpen ga ik de hele maand september de minimalisme game spelen. Wil je weten wat dat precies is? Lees dan verder.

Waarom?

De universiteit van Wageningen waar ik studeer is een groene universiteit waarbij de aarde, het milieu en duurzaamheid centraal staan. ‘Maar jij doet toch bedrijfs- en -consumentenwetenschappen?’ Ja dat klopt, maar ook als bedrijf en consument ben je dagelijks bezig met keuzes maken en die keuzes hebben gevolgen voor de aarde. Dat zijn dingen die je automatisch of je nou wil of niet meekrijgt hier en zo begin je met nadenken. Ook om me heen merk ik dat mensen (steeds) bewuster proberen te leven. Ik ken veel vegetariërs en veganisten en tweedehands winkelen is ook niet onbekend hier. ‘Maar die onrust van spullen, hoe komt dat dan?’ Zelf merk ik bijvoorbeeld dat ik vaak voor een volle kledingkast sta zonder het gevoel te hebben echt leuke kleren te hebben. Ik heb hier een bank in mijn slaapkamer staan die bezaaid ligt met posters, boekenleggers en andere materialen. En toch koop ik steeds weer nieuwe spullen. Die extra spullen maken mij niet echt gelukkiger op lange termijn, maar juist gestrest.

Minimalisme

Zou het niet fijn zijn om minder geld uit te geven aan spullen die je maar kort gelukkig houden. Maar juist je geld te kunnen besteden aan dingen waarvan je denkt ‘dat was de moeite waard’. Dat je één heel mooi, misschien iets duurder (misschien ook niet) kledingstuk hebt waar je steeds weer gelukkig van wordt dan 20 meh kledingstukken. Of alleen de boeken waar je blij van wordt in de kast en dat stapeltje al jaren ongelezen boeken dat je daar schuldigt aankijkt weg te doen. Dat wordt ook wel de minimalistische lifestyle genoemd. Iedereen kan die lifestyle invullen op zijn eigen manier. Wil je in één kamer wonen met alleen een matras, wat kleding en een stoel? Dat kan. Maar ook bewuster omgaan met wat je koopt en of je er echt blijer van wordt valt al onder minimalistischer leven.

De minimalisme game – Hoe werkt het?

Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus (beter bekend als the Minimalists) hebben het minimalisme spel bedacht. En het gaat zo. Iedere dag van de maand doe ik een aantal spullen weg. Ik breng ze naar een tweedehands winkel, geef ze cadeau of gooi ze weg. Op dag één doe je één ding weg, op dag twee, twee dingen en op dag dertig doe je dertig dingen weg. Aan het einde heb 465 spullen weggedaan. Ik ben heel erg benieuwd hoe het me gaat verlopen. Heb ik überhaupt wel zo veel spullen, of wordt het juist heel makkelijk?

Samen met een vriend ga ik dit doen. Ik ga iedere dag een foto maken en aan het einde van iedere week laat ik weten hoe het is verlopen.

Ga ook de challenge aan!

Ik daag je uit om net als ik het minimalisme spel te doen. Dus duik in al je kasten, onder het bed en het rommelhok en ga op zoek naar 1,2, 465 dingen die daar maar liggen en die je weg kan doen!
Ben je bang dat je het niet vol gaat houden? Misschien kan je samen met een vriend of vriendin aan de slag. Je kan elkaar tips geven maar ook gemotiveerd houden! Met de hashtag #minsgame kun je zien hoe het andere mensen afgaat.

Succes! 🙂

 

 

You may also like

2 reacties

  1. Leuk geschreven en een toffe challenge! En heel herkenbaar, vooral die volle kledingkast… en dan nog niet weten wat je aan moet😉 Maar veel spullen maakt inderdaad onrustig en afstand ervan doen kan zo bevrijdend werken. Ik ga nu ook maar eens echt wegdoen wat niet gebruikt wordt en bewuster kijken naar aankopen, zeker als ze alleen op de korte termijn satisfying zijn. Thanks voor de inspiratie! Ik ben benieuwd hoe de challenge je af zal gaan! 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − 3 =