Releaseparty van Simon ♥

Simon VSHoe kan je valentijnsdag beter doorbrengen dan met allemaal booknerds op een bookreleaseparty?! 14 februari kwam Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld– Becky Albertalli uit in het Nederlands. Blossom Books organiseerde hier een een feestje voor in boekhandel Het Colofon in Arnhem. Ik was erbij en dit is mijn verslagje, wel een beetje laat, maar beter laat dan nooit!

14 februari haastte ik me naar het station, en het was die dag gaan sneeuwen, dus het was brrr koud. Ik had afgesproken met een aantal mensen en in Arnhem kwamen er nog meer mensen bij! Toen de groep compleet was, gingen we als eerst gezellig lunchen bij de Dudok, wat een leuk eetcafé is dat! Toen de lunch op was, liepen we naar de boekenwinkel!

We waren redelijk vroeg en zelfs Myrthe en Lotte waren nog niet aanwezig. Ik vind het altijd leuk om al die bekenden weer te zien en te spreken. Langzaamaan stroomde iedereen binnen en begon het programma. Als eerste vertelde Myrthe over de reden waarom ze Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld uit wilde geven en de campagne #JointheSimonMovement, het boek gaat over Simon die verliefd is op een jongen, omdat homoseksualiteit nogal een punt is momenteel, wil Blossom Books daar aandacht voor vragen, onder andere door geweldige canvas tasjes die je hierboven op de foto ziet. Ook hebben ze speciaal voor twee kleuren omslag gekozen met maar één ISBN nummer, omdat de inhoud telt.

Daarna was er een paneldiscussie tussen Marieke Nijkamp – auteur van This is where it ends (vicevoorzitter van We need diverse books) Tim (blogger), een boekverkoopster en Myrthe (uitgeefster), lastige vragen over ‘de norm’ en seksualiteit werden besproken. Toen was het Oreo tijd en daarna het skype gesprek met Becky, Becky is echt geweldig en ik kan niet wachten om haar te ontmoeten op YALFEST!

Uiteindelijk ben ik met de trein naar huis gegaan en ben zelfs Marieke Nijkamp weer tegengekomen in de trein en heb gezellig met haar zitten kletsen over boeken en andere dingen!

Liefs Milou

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf + 20 =