Voor 5 maanden naar Spanje

May this be the first of many. Zoals sommigen wel weten ga ik begin februari 2019 naar Spanje voor 5 maanden en anders hierbij. Ik ga in februari naar Spanje whaaah. Hier wil ik jullie graag over op de hoogte houden dus hierbij mijn eerste post over mijn avontuur naar Almería.

*Sorry trouwens dat mijn update over de minimalisme challenge er nog niet is, vanwege persoonlijke omstandigheden is die post nog niet gelukt, ik hoop dat deze nog komt. Maar goed Spanje dus.

Erasmus exchange

Al sinds ik begonnen ben op de universiteit wist ik van het buitenland programma. In Wageningen kan je in je vrije ruimte binnen je studie er voor kiezen om naar het buitenland te gaan. Binnen Europa wordt dit een Erasmus exchange genoemd. Je kan ook vakken volgen aan andere Nederlandse universiteiten, gewoon in Wageningen blijven of buiten Europa. Binnen Europa studeren klonk wel erg aantrekkelijk. De buitenlandervaring blijft hetzelfde, je krijgt Erasmus voordelen en het is nog enigszins bij huis in de buurt, soort van dan.

Vervolgstappen

Allereerst ging ik naar een voorlichtingsbijeenkomst over studeren in het buitenland waarin je veel algemene informatie krijgt. Daarna ben ik uit een enorme lijst van landen en steden gaan scrollen. Ik twijfelde tussen Engeland, Spanje en Italië. Ik wil misschien nog een cursus doen in Engeland, dus die viel uiteindelijk af. Verder ben ik ben dol op zon, zee en strand en het leek me ook leuk om de taal van het land te leren. Daarom ging mijn voorkeur uit naar Spanje, omdat Spaans een wereldtaal is en Italiaans niet. Doei pizza en pasta. Er waren maar een paar steden in Spanje waar ik heen kon met mijn studie en 1 daarvan was Almería. Ik zocht wat informatie en op Wikipedia stond: stad in Europa met de meeste zonuren, het is ook nog een kustplaats, dus ik was meteen verkocht. Ik koos voor Almería, Barcelona en Siena (een stadje in Italië). Almería had mijn interesse omdat het een kleiner stadje was in Spanje en Barcelona zou wel heel massaal zijn. Valencia stond ook hoog op mijn lijst alleen met mijn studie kon ik geen exchange doen naar Valencia. Ik stuurde mijn papieren op en toen was het wachten geblazen.

Spanje: Almería

Ik heb een notitieboekje gekocht op mijn reis naar Tenerife met allemaal spaanse quotes om als reisdagboek te gebruiken en daarin stond blijkbaar dat ik op 1 maart gehoord heb dat ik geselecteerd was om naar Almería in Spanje te gaan (was ik alweer vergeten). Superblij heb ik mijn ouders, zusje en wat vrienden geappt (dat weet ik dan weer wel). Sommigen dachten dat ik naar Amerika ging omdat ze dat verstonden of ze dachten dat ik naar Almere ging, ga je naar Almere?? Nee Spanje it is. Maar na al die blijdschap moest ik wachten tot 1 november omdat dan pas de nominatie vanuit Wageningen start. Voor de rest was ik er dus niet zo veel mee bezig. Ik wilde wel alvast wat Spaans leren, maar omdat alles nog best onzeker was, is dat nog niet zo goed gelukt. Rond november startte ik met daadwerkelijk papieren invullen voor Wageningen en voor de universiteit in Almeria. En nu rond november/december toen dat begon te rollen, ik ook berichten kreeg vanuit Spanje en mijn vakken gekozen heb durfde ik te beginnen met een kamer zoeken.

De vakken

De vakken die ik ga volgen in Spanje zijn de volgende 5 vakken:

  1. Organization design,
  2. Strategic Management II,
  3. Introduction to marketing,
  4. Entrepreneurship,
  5. Tourism Marketing

Ik heb mijn minor Strategic Management genoemd met het extra keuzevak Tourism Marketing. De vakken worden gelukkig in het engels gegeven, mijn spaans is nog niet al te best. Ik ben zo benieuwd, maar over het rooster etc. hoor ik pas later iets.

Kamer

De universiteit heeft een website waarin verhuurders huizen kunnen aanbieden. Via daar heb ik contact gehad met een Spaanse man, die blijkbaar totaal geen engels kan. Met google vertalen heb ik contact met hem gehad en via hem kreeg ik contact met een Italiaans meisje dat er nu woont. Zo wist ik iets meer over het huis. Ze vertelde ook dat ze een Nederlands huisgenootje had en daar heb ik ook wat contact mee gehad. Dat vond ik wel heel fijn en nu heb ik geld overgemaakt en heb ik de kamer dus. Het is wel de kleinste kamer, maar ach het is echt een mooi huis. Het is een jaar geleden gerenoveerd, er komen nog 5 andere meiden te wonen, er is een wasmachine, er staat al een bed, bureau en kast in de kamer. Verder is de keuken al ingericht er zijn 2 badkamers en ga zo maar door. En OMG het is op 10 minuten lopen vanaf het strand… de bushalte naar de universiteit is erg dichtbij en ook het centrum is dichtbij. Ik ben enorm blij met deze kans.

Mijn kamer is nummer 5

Ik weet al heel lang dat ik naar het buitenland wil, maar nu het nog maar iets langer dan 1 maand duurt en zo duidelijk begint te worden vind ik het wel echt spannend worden. Ik ben enorm benieuwd naar de cultuur en het leefritme van de Spanjaarden, naar het weer, naar de universiteit eigenlijk gewoon naar alles. Nu nog de laatste dingen regelen en inpakken en dan ga ik!

I keep you updated. Hebben jullie nog dingen die jullie graag zouden willen weten of horen? Laat het vooral weten in de comments dan behandel ik ze de volgende keer.

 

Liefs Milou

You may also like

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × drie =